Banksy Brussel : "Ontdek de geëngageerde kunst van Banksy in het Banksy museum in Brussel". - Banksy Museum Brussels - The World Of Banksy

Banksy Brussel : “Ontdek de geëngageerde kunst van Banksy in het Banksy museum in Brussel”

Banksy is een Engelse straatkunstenaar die bekend staat om zijn politiek geëngageerde en vaak satirische werken. Zijn identiteit is onbekend en hij is een echt mysterie geworden. Zijn werken zijn wereldwijd tentoongesteld en zijn zeer gewild bij kunstverzamelaars.

Banksy Palestine Wall of shame

Wat zijn de belangrijkste werken van Banksy die in Brussel worden tentoongesteld?

Het is moeilijk te zeggen wat de belangrijkste werken van Banksy zijn, omdat zijn werk zo gevarieerd is en zijn techniek in de loop der jaren is geëvolueerd. Enkele van zijn beroemdste werken zijn “Meisje met ballon” in Londen, “Bloemenwerper” in Palestina, en meer recentelijk werken op de muren van verschillende verwoeste steden in Oekraïne. Deze werken staan bekend om hun sterke politieke en sociale boodschap en zijn te zien in het Banksy Museum in Brussel.

Waarom wil Banksy anoniem blijven?

Het is niet duidelijk waarom Banksy anoniem wenst te blijven. Sommige mensen denken dat hij het doet om zijn privacy te beschermen of om juridische problemen met zijn werk, dat vaak als illegaal wordt beschouwd, te vermijden. Anderen denken dat hij het doet om de aandacht op zijn werk te vestigen in plaats van op zichzelf. Hoe dan ook, Banksy’s anonimiteit heeft bijgedragen aan zijn mysterie en legende.

Waarom de tentoonstelling Banksy Brussel bezoeken?

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard kan zijn de Banksy-tentoonstelling in Brussel te bezoeken. Allereerst krijgt u de kans om de levensgrote werken van deze beroemde en controversiële kunstenaar van dichtbij te zien. Ten tweede geeft het u een idee van zijn werk en zijn boodschap. En tenslotte kan het een verrijkende culturele ervaring op zich zijn.

Musée Banksy Logo

Tickets en groepsbezoeken zijn hier verkrijgbaar.

Om veilig uw tickets te kopen, klik hier!

Waar is de Banksy-tentoonstelling in Brussel te vinden?

Exacte naam : Banksy Museum

Telefoon : 02/649 49 83

Adres : Lakensestraat 28, 1000 Brussel